Timpa Parketadvies

Voor ieder huis en iedere wens

een passende vloer

Voor ieder huis en iedere wens

een passende vloer

Voor ieder huis en iedere wens

een passende vloer

Vloeren

Wat vindt u mooi, wat heeft u nodig, wat is er mogelijk in uw huis? Timpa denkt hierover graag met u mee. U heeft de keuze uit ontelbare vloeren. Vergeet ook niet de mogelijkheden te bekijken voor hout op vloerverwarming.

  Stroken vloer
  Patroon vloer
  Hoogkant vloer
  Planken vloer
  Bamboe vloeren
  Renovatie

Stroken vloer: voor elk interieur

Een 'tapis' strokenvloer bestaat uit stroken hout van 6 tot 9 mm dik,  tot circa 20 cm breed en wisselende lengte. Vastgelijmd of gespijkerd op een tussenvloer vormen ze uw favoriete houten vloer.  De stroken worden onbehandeld bij u thuis bezorgd - onze deskundige parketteurs maken er ter plekke een mooie vloer van.

Naast tapis is er ook strokenvloer in 2-laags uitvoering (speciaal voor op vloerverwarming) en als systeemvloer in veel soorten en maten.  Deze uitvoeringen kunnen fabrieksmatig zijn behandeld met lak of olie zodat de vloer in een korter tijdsbestek gemaakt kan worden. De strokenvloer is dé ultieme parketvloer, stil en naadloos 

Een strokenvloer is geschikt voor elk interieur en elke smaak. Hij is een rustige basis voor ieders persoonlijke stijl, en uw meubels komen altijd goed uit de verf.  Of u nu houdt van klassiek, modern of romantisch, er is altijd een strokenvloer die bij uw stijl past. En het is helemaal geen punt om uw inrichting radicaal te veranderen: uw vloer zal ook prima uitkomen in een geheel andere sfeer.   

Is uw kamer langwerpig of smal? Door de strokenvloer diagonaal te leggen lijkt de ruimte groter. 

Met een strokenvloer benutten we de boom optimaal. Er kunnen immers veel meer stroken uit een boom dan planken, die veel dikker zijn.  Zo is er minder resthout.   


De patronenvloer: chique en stijlvol

De patronenvloer kent u vast wel als de visgraatvloer in mooie oude huizen… Zo’n chique vloer die staat voor goede smaak en stijl. In elk woontijdschrift komt u hem tegen. De patronenvloer is nadrukkelijk aanwezig en sfeerbepalend. Houdt u van apart, heel modern of juist bij uitstek klassiek, dan is deze vloer iets voor u.

Een visgraatvloer benadrukt een klassieke inrichting. In een modern interieur trekt hij de aandacht juist door het contrast. Maar er zijn vele andere mogelijkheden, zoals de Hongaarse punt, de Paneelvloer, de Elleboog, of Versaillespatroon.

De patronenvloer vraagt ruimte om tot zijn recht te komen. Vooral rechthoekige en vierkante kamers zijn geschikt. Het leggen van een patronenvloer is een specialisme. Onze parketteurs hebben ervoor ‘doorgeleerd’. Deze vloer is dan ook niet geschikt voor de doe-het-zelver.

De houtsoort die u kiest, bepaalt de geschiktheid van de vloer voor vloerverwarming. In de winkel zijn twintig verschillende patronen op stalen te zien.


Hoogkant vloeren:  mooi, sterk en stil  

Een hoogkant parketvloer heeft een moderne en strakke uitstraling. Deze sfeervolle vloer is bovendien sterk, praktisch, en door de manier van verlijmen ook geluiddempend. Dat maakt hem aantrekkelijk voor grote zalen, kantoren of bijvoorbeeld showrooms.

Maar ook voor in huis is het een comfortabele vloer. Hij kan tegen een stootje en heeft alle voordelen van hout: aangenaam warm aan je voeten en een lust voor het oog.  

De hoogkant vloer bestaat uit kleine strookjes massief hout en is in verschillende diktes leverbaar. Deze komen bij u thuis aan in ruwe vorm. Onze parketteur maakt er zelf ter plekke een parketvloer van. Dit kan in de vorm die u wenst, bijvoorbeeld mozaïek, paneel of visgraat. Hoogkant leggen is vakwerk, dus niet aan te raden voor doe-het-zelvers.

Hoogkant is ontstaan door te experimenteren met resthout. Wat was hiervan te maken? Het resultaat is een perfecte vloer met een optimaal gebruik van de boom. Alle restjes, losse stripjes, en laatste korte stukjes uit de stam van de boom mogen meedoen. Zo gooien we geen kostbaar hout weg, wat ook nog eens relatief voordelig is.

Hoogkant is zeer geschikt voor vloerverwarming. Meer weten? Kom langs in de showroom.


Plankenvloeren: eenvoud en nostalgie

Plankenvloeren staan voor ‘de echte houten vloer’.  Want hiermee is het allemaal begonnen - vloeren van lariks of grenen in boerderijen en woonhuizen. Door het verlangen naar de eenvoud en echtheid van vroeger zijn deze vloeren nog steeds erg in trek. In de planken zie je immers nog de boom, met al zijn noesten, scheurtjes en kwasten.

Hoe rustiek wilt u het hebben? Wij horen graag wat u het mooist vindt.

De ‘werking’ van het hout is een aandachtspunt bij planken vloeren.  Zeker massief houten planken krimpen en zetten uit bij wisselende luchtvochtigheid. Er komen kieren in de vloer en de planken kunnen bol gaan staan - en daarop zit u niet te wachten. Daarom raden wij aan een 4 mm dikke toplaag te nemen met dezelfde ruwe uitstraling als de massieve plank.  Deze toplaag rust op een ondervloer van multiplex of vurenhout.  Zo’n vloer noemen we een systeemvloer.  De ‘werking’ is hierbij veel minder dan bij een massieve plank. Daarom is deze vloer zeer geschikt voor vloerverwarming.

Wij leveren planken vloeren in diverse houtsoorten.


Bamboe- en kurkvloeren

Bamboe en kurk zijn weliswaar eigenlijk geen echte houten vloeren, maar wel heel goed toepasbaar als natuurlijk en duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld laminaat of PVC vloeren. Beide materialen zijn namelijk 100% recyclebaar.

Een bijkomend voordeel is het financiële plaatje: u heeft voor de gemiddelde prijs van laminaat een ruime keus uit verschillende uitvoeringen!

Daarbij is het overgrote deel van onze bamboevloeren prima zelf te plaatsen omdat de opbouw identiek is aan laminaat: een HDF tussenlaag met een clickverbinding, van professionele kwaliteit.

Ook in appartementen en bovenverdiepingen kunnen deze vloeren worden gemaakt op geluidsisolerende ondervloeren zodat u kunt voldoen aan de geluidseisen die worden gesteld aan harde vloeren. Hier geldt dat er van te voren een certificaat op uw naam wordt verstrekt, die u kunt inleveren bij de verhuurder of de Vereniging van Eigenaren. Hiermee kunt u 'zwart op wit' aantonen dat de bij u te maken vloer voldoet aan een geluidsbesparing van -10Db.

Lees hier meer over het productieproces van onze bamboevloeren en bekijk het assortiment.


Renovatie en onderhoud

Timpa parketadvies voert (ook voor particulieren) renovatieweken uit met betrekking tot de houten vloer. Wij kunnen uw 'oude' parketvloer of houten vloer schuren en opnieuw afwerken. Lees meer...


Contactgegevens

Klompmakerstraat 3c

9403 VL Assen
Telefoon : (0592) 37 22 77
E-mail: mail@timpa-parket.nl

Openingstijden

na onze bedrijfsvakantie zijn we in de schoolvakantie Noord uitsluitend op afspraak geopend 

Op dit moment zijn wij gesloten vanwege onze zomervakantie. Vanaf dinsdag 18 juli staan we weer voor u klaar.

Wij zijn doordeweeks momenteel uitsluitend geopend op afspraak. Maak uw afspraak telefonisch of per e-mail.

 

 

Blijf ook op de hoogte via:

fb.png

 large-rectangle_lieverdink.gif

Timpa parketadvies is onderdeel
van Tim Parket B.V.