Zaterdag 29 juni tot 15 juli zijn wij gesloten. U kunt hier nog wel zelf uw afspraak plannen.

Een vloer van
topkwaliteit.

Onze vloeren

Wat vindt u mooi, wat heeft u nodig, wat is er mogelijk in uw huis? Timpa denkt hierover graag met u mee. U heeft de keuze uit ontelbare vloeren. Vergeet ook niet de mogelijkheden te bekijken voor hout op vloerverwarming.
Bamboe- en kurkvloeren
Van stengel tot strip

Bamboe en kurk zijn weliswaar eigenlijk geen echte houten vloeren, maar wel heel goed toepasbaar als natuurlijk en duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld laminaat of PVC-vloeren. Beide materialen zijn namelijk 100% recyclebaar en zeer goed toepasbaar op vloerverwarming.

Een bijkomend voordeel is het financiële plaatje: u heeft voor de gemiddelde prijs van laminaat een ruime keus uit verschillende uitvoeringen!

Daarbij is het overgrote deel van onze bamboevloeren prima zelf te plaatsen omdat de opbouw identiek is aan laminaat: een HDF-tussenlaag met een clickverbinding, van professionele kwaliteit.

Stroken vloer
voor elk interieur

Een 'tapis' strokenvloer bestaat uit stroken hout van 6 tot 9 millimeter dik, maximaal 20 centimeter breed en wisselende lengte. Met een strokenvloer benutten we de boom optimaal. Er kunnen immers veel meer stroken uit een boom dan planken, die veel dikker zijn. Zo is er minder resthout.

De stroken worden onbehandeld bij u thuis bezorgd, waarna onze deskundige parketteurs er ter plekke een mooie vloer van maken. Is uw kamer langwerpig of smal? Door de strokenvloer diagonaal te leggen lijkt de ruimte groter.

De patronenvloer
chique en stijlvol

De patronenvloer kent u vast wel als de visgraatvloer in mooie oude huizen. In elk woontijdschrift komt u hem tegen. De patronenvloer is nadrukkelijk aanwezig en sfeerbepalend. Houdt u van apart, heel modern of juist bij uitstek klassiek, dan is deze vloer iets voor u.

De houtsoort die u kiest bepaalt de geschiktheid van de vloer voor vloerverwarming. In de winkel zijn tientallen verschillende patronen op stalen te zien.

Hoogkant vloeren
mooi, sterk en stil

Hoogkant is ontstaan door te experimenteren met resthout. Wat was hiervan te maken? Het resultaat is een perfecte vloer met een optimaal gebruik van de boom. Alle restjes, losse stripjes, en laatste korte stukjes uit de stam van de boom mogen meedoen. Zo gooien we geen kostbaar hout weg, wat ook nog eens relatief voordelig is. De kleine strookjes zijn in verschillende breedtes leverbaar. Deze komen aan in ruwe vorm, waarna ze bij u thuis worden afgewerkt.

Deze sfeervolle vloer is sterk, praktisch, en door de manier van verlijmen ook geluiddempend. Dat maakt hem aantrekkelijk voor grote zalen, kantoren of bijvoorbeeld showrooms. Maar ook voor in huis is het een comfortabele vloer. Hij kan tegen een stootje en heeft alle voordelen van hout: aangenaam warm aan je voeten en een lust voor het oog. Hoogkant is zeer geschikt voor vloerverwarming.

Plankenvloeren
eenvoud en nostalgie

Plankenvloeren staan voor ‘de echte houten vloer’, want hiermee is het allemaal begonnen - vloeren van lariks of grenen in boerderijen en woonhuizen. Door het verlangen naar de eenvoud en echtheid van vroeger zijn deze vloeren nog steeds erg in trek. In de planken zie je immers nog de boom, met al zijn noesten, scheurtjes en kwasten.

De ‘werking’ van het hout is een aandachtspunt bij planken vloeren. Zeker massief houten planken krimpen en zetten uit bij wisselende luchtvochtigheid. Er komen kieren in de vloer en de planken kunnen bol gaan staan - en daarop zit u niet te wachten. Daarom raden wij aan een vier millimeter dikke toplaag te nemen. Deze toplaag is gelijmd op een ondervloer van multiplex of vurenhout. Zo’n vloer noemen we een systeemvloer. De ‘werking’ is hierbij veel minder dan bij een massieve plank, maar toch heeft de vloer dezelfde uitstraling. Tevens is de systeemvloer zeer geschikt voor op vloerverwarming.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op

Ervaren specialist in houten vloeren voor uw huis of bedrijf